به گزارش خبرنگار صنفی - آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بعد از پایان امتحانات، دانشجویان برای مدتی به فراغت از تحصیل میروند تا سختی این مدت و نخوابیدنهای شبانه را از تن به در کنند و برای آغاز ترم جدید، آماده شوند.
عده ای از دانشجویان اما باید با تحصیل خداحافظی کرده و یا برای همیشه یا موقتا از گردونه تحصیل کنارهگیری کنند آماده ورود به بازار کار و سربازی شوند یا برای ادامه دادن مقطع بالاتر و گرفتن تحصیلات تکمیلی آماده آزمون ارشد و دکتری شوند.
دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی بعد از فراغت از امتحانات
اکثر دانشگاههای کشور همه سال در بهمنماه شاهد برپایی جشنهای فارغالتحصیلی هستند؛ جشنهایی که به فراخور محیط و دانشجویان با حاشیههایی همراه است؛ حاشیههایی که هم میتواند جالب و جذاب باشد و هم پر سر و صدا و حتی در مواردی تعجبانگیز در یک فضای آکادمیک.
معمولا محور برگزاری جشنهای فارغالتحصیلی، خود دانشجویان هستند و مسئولین دانشگاه عملا نقشی در آن ندارند اما در برخی دانشگاهها نیز معاونتهای فرهنگی و دانشجویی یا حتی آموزشی متولی برگزاری این جشنها میشوند.
جشن فارغ التحصیلی به سبک دانشگاه مازندران
برگزاری این جشن با این سبک اما با واکنش و جنجالهایی همراه شد که دست آخر با اعتراض دانشجویان و پاسخ معاونت فرهنگی خاتمه یافت. (+) و (+) و (+)
ابعاد جشنهای فارغالتحصیلی متنوع و البته متفاوت است؛ از یک جشن کوچک 10 15 نفره - که در یک کلاس هم میشود آن را برگزار کرد - گرفته تا یک جشن بزرگ چندین هزار نفری که نیاز به محیطی بسیار بزرگ – مثلا سالن ورزشی دانشگاه – دارد.
اما مهم این است که باید برای جشن فارغالتحصیلی برنامه ریزی کنید؛ اگر که کار دست دانشگاه بود، فراموش نکنید که حتما برای شرکت در جشن فارغ التحصیلی "ثبت نام" کنید تا مثل بعضی از دانشجویان در بعضی از دانشگاهها! پشت درب سالن معطل نشوید!
جشنهای فارغالتحصیلی غالبا اوایل بهمنماه برگزار میشوند تا در به زمان برگزاری کلاسها برنخورد؛ البته ممکن است دانشجویان نیز در جشن فارغ التحصیلی شرکت کنند که هنوز واحدهای درسی آنان باقی مانده باشد اما بالاجبار با هم دورهایهای خود برای فارغ التحصیلی آیندهشان جشن میگیرند.
گفتنی است که جشنهای فارغالتحصیلی در چند نوبت برای دانشجویان تمام رشتهها دانشگاه برگزار میشود، در بعضی دانشگاهها نیز تمام رشتهها به صورت یکپارچه شاهد جشن فارغالتحصیلی خواهند بود.
دانشجویان در جشن فارغالتحصیلی خاصی میپوشند؛ لباسهایی که برای همه آشناست و قدمت زیادی دارد.
چرا دانشجویان در جشنفارغ التحصیلی لباس مخصوص میپوشند؟
این لباس تیره رنگ با کلاهی چهارگوش و منگوله خاص خود، نشان لباس «ابن سینا» پدرعلم جهان است و فقط نقش لباس دانشجویان در عکسهای یادگاری را ایفا میکند.
البته این کلاه چهارگوش، یک کاربرد دیگری نیز دارد؛ در پایان جشن فارغالتحصیلی، دانشجویان همگی به طور هماهن کلاههایشان را بالا میاندازند و عکاسان و فیلمبرداران نیز این صحنه را از دست نمیدهند.
جشن فارغ التحصیلی
****************
جشن فارغ التحصیلی دانشجویان دانشکده افسری آکادمی نیروی هوایی آمریکا
کیک جشن فارغالتحصیلی نیز معروف است؛ بعد از پایان جشن دانشجویان به سمت کیک هجوم میبرند، برای همین هم از اواسط مراسم، کیکها را به قسمتهای کوچک تقسیم میکنند تا در پایان، به تمام حاضرین کیک برسد.
اولین جشن فارغ التحصیلان امسال در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات برگزار میشود؛ دانشجویان این واحد دانشگاهی در روزهای 6 تا 8 بهمنماه به تفکیک رشته تحصیلی در جشن فارغالتحصیلیشان شرکت میکنند.
دانشگاه پیامنور واحدهای همدان و اردبیل نیز خبر از برگزاری جشنهای فارغالتحصیلی دادهاند اما هنوز خبری از برگزاری جشن فارغالتحصیلی سایر دانشگاهها نیست.